Beste tennisschoenen voor dames

Beste tennisschoenen voor dames

Tennis speel je met een racket, echter zul je ook een goed paar tennisschoenen moeten hebben om de sport fatsoenlijk uit te kunnen voeren. Zoals met iedere sport is het van belang om goed materiaal te hebben, zo ook bij tennis. Met goed materiaal kun je meer presteren en meer plezier hebben in de sport. In deze gids zullen we de beste tennisschoenen voor dames behandelen, zodat jij straks met de beste tennisschoenen op de baan kan staan.

De beste tennisschoenen

Bij tennis is naast een goed tennisracket ook een goed paar tennisschoenen nodig. Goede schoenen onderscheiden zich door de volgende kenmerken: grip, stabiliteit, flexibiliteit, comfort en demping. Het is belangrijk om bij het kopen van schoenen te kijken naar welke ondergrond jij op gaat spelen. Zo zij schoenen met nopjes het beste op kunstgras en op gravel kun je het beste spelen op schoenen met lijntjes in de zool. De ondergrond bepaalt ook de mate van demping die vereist is voor plezierig en blessurevrij tennissen. Zo zal er meer demping nodig zijn bij een gravelondergrond dan bij een grasveld. 
Bij tennis zijn er veel zijwaartse bewegingen, hierdoor is het belangrijk bij het kopen van een tennisschoen om wel een stevige schoen te hebben. Met een stevige schoen beperk je de zijwaartse bewegingen van de voet in de schoen dat voorkomt blessures.

Top 5 tennisschoenen dames

Wij hebben een top 5 gemaakt voor tennisschoenen voor dames gebaseerd op verschillende factoren. Zo kun jij na afloop de beste tennisschoen voor jezelf kiezen, zodat je optimaal kan presteren en plezier kan maken met tennis. 

1. K-Swiss Receiver IV Omni dames tennisschoen

De K-Swiss Receiver IV schoen is een tijdloze en klassieke schoen die al jaren tot de top tennisschoenen behoort. De schoen is erg licht en daardoor comfortabel tijdens het dragen. Het is ondanks het lichte gewicht een stevige schoen door middel van het deels natuurlijke deels synthetische leer op het bovenwerk, hierdoor worden zijwaartse bewegingen van de voet in de schoen tot het minimum beperkt. Het gebruik van het leer zorgt ervoor dat het een duurzame schoen is dit optimaal comfort biedt. Naast het leren bovenwerk is er de tong van de schoen gemaakt van mesh met ventitlatiegaatjes voor optimale ventilatie van de voet. Ventilatie van de voet is belangrijk om de voet droog en fris te houden. De schoen heeft een omni zool, dit betekent dat het geschikt is voor zowel kunstgras-, hardcourt-, smashcourt-, en gravelbanen. Dit maakt de schoen erg bruikbaar voor zo'n beetje iedere tennisser. 

2. Asics Resolution 8 dames tennisschoen

De Asics Resolution 8 is een multifunctionele schoen, maar vooral geschikt voor tennis op gravel. Als tennisschoen beschikt het over uitstekende grip. De GEL-RESOLUTION™ 8 CLAY zorgt voor goede demping van de voet, maar houdt de voet ook dicht bij de grond voor een goede connectie met de grond. Vooral de demping van de GEL technologie bij de korte sprintjes en stops is erg sterk bij deze schoen, hierdoor zullen je gewrichten minder klappen krijgen bij de explosieve acties die je maakt. Naast deze technologie wordt je voet ook nog ondersteund door het FLEXION FIT™-bovenwerk geïntegreed met DYNAWALL™-technologie. Deze zorgen voor volledige ondersteuning van de voet en extra stabiliteit. Bovendien bevat het model ook een AHAR™-compound in de buitenzool die werkt in combinatie met de PGUARD™-neusbeschermer om de tractie op het veld te vergroten en de algehele slijtage te verminderen.


3. K-Swiss Bigshoot indoor dames tennisschoen

De K-Swiss Bigshoot Indoor is zoals de naam al doet vermoeden alleen geschikt voor indoor gebruik. Ondanks dat is het wel een schoen die ontwerpen is met high-performance technologieën en daarnaast erg flexibel is. Tennissers die graag werken aan hun techniek en voetenwerk zullen deze schoen perfect vinden. Door het gebruik van natuurlijk en synthetisch leer is de schoen ook nog eens erg stevig waardoor er weinig zijwaartse bewegingen zullen zijn. Tot slot is de prijs-kwaliteit verhouding van de schoen erg hoog en daardoor een perfecte schoen voor de indoor spelers. 



4. Asics Gel Dedicate 4 dames tennisschoen

De Asics Gel Dedicate 4 is een allround schoen die door de Omni zool geschikt is voor vele ondergronden. De Eva zool in combinatie met de Gel technologie zorgt voor uitstekend comfort en demping van de voet. De Trusstic-technologie in de middenzool zorgt voor stabiliteit en verdeling van het gewicht over de hele voet. Het synthetische bovenwerk zorgt voor extra stabiliteit en de mesh tong geeft zoals vele Asics schoenen voor ventilatie. Wel belangrijk bij deze schoen is om een maat groter te kopen dan de normale maat, aangezien de schoen klein uitvalt. 


5. K-Swiss Accomplish Omni dames tennisschoen

De K-Swiss Accomplish Omni schoen is een multifunctionele schoen die door de Omni zool geschikt is voor alle ondergronden. Daarnaast is de zeer geschikt voor mensen met bredere voeten door de brede pasvorm. De schoen is erg veelzijdig en erg goede stabiliteit wat nog beter is voor de mensen met bredere voeten. De schoen is gemaakt van duurzaam leer en is waterafstotend waardoor het onder elke weersomstandigheden te gebruiken is. Naast dat de schoen waterafstotend is zal je voet altijd droog en fris door de verbeterde ventilatiegaatjes. De Shock Spring technologie in de hak zorgt voor comfort en de EVA tussenzool biedt extra ondersteuning bij het absorberen van de schokken tijdens het sporten.


Tennisschoenen aanbod

Naast de schoenen uit de top 5 hebben wij bij Herqua nog meer tennisschoenen voor dames. Check de webshop voor het gehele assortiment.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.