De beste hardloopschoenen voor heren

De beste hardloopschoenen voor heren

In dit verhaal wordt u meegenomen langs de beste hardloopschoenen van dit moment. Er wordt een top 8 gemaakt waarin de alle eigenschappen van de hardloopschoenen worden behandeld. Zo kun je na afloop kijken welke schoen het beste past bij jouw style.

Waarom zijn goede hardloopschoenen belangrijk?

Of je nu een beginnend hardloper bent of al jaren hardloopt voor iedere loper is het belangrijk om te beschikken over goed schoeisel. Het dragen van de juiste hardloopschoenen is noodzakelijk voor iedereen die hard loopt. U moet begrijpen dat er een groot verschil is tussen hardlopen en normaal lopen. Een gemiddelde stap met wandelen ligt tussen de 60 en 65 cm uitgaande van een snelheid van 5 km/h, een gemiddelde stap tijdens het hardlopen is al snel ruim 90 cm bij een snelheid van 10 km/h. Doordat de stappen een stuk groter worden zullen de gewrichten van de enkel en de knie een grotere klap per stap moeten opvangen. Wanneer er geen goede hardloopschoenen worden gebruikt is de kans op blessures daardoor een stuk groter. Een goede hardloopschoen zorgt ervoor dat de impact op uw gewrichten bij iedere stap wordt gedempt en de schoen helpt bij het goed afrollen en geleiden van de voet. Hierdoor neemt de kans op blessures af en zal u makkelijk kunnen lopen. 

Er bestaat een groot verschil tussen de verschillende hardloopschoenen de beste 8 hardloopschoenen zullen in de vorm van een top 8 worden behandeld. Aan de hand van de top 8 kan u zien welke schoen het beste bij u past en welke eigenschappen voor u het belangrijkst zijn.

1. Asics Nimbus 23 heren hardloopschoenen

De Asics Nimbus 23 is een schoen die optimale comfort biedt met een lange schokabsorptie. De verbeterde stabiliteit zorgt voor een stabiele looppas die wordt gevolgd door een soepele overgang. Het bovenwerk is geconstrueerd met meer comfort en ventilatie in het achterhoofd en heeft een zachter mesh-ontwerp voor lange afstanden. De speciaal vormgegeven vetergaatjes helpen het bovenwerk bij een natuurlijke beweging van de voet, terwijl een rekbaar tussenvoetpaneel de voet goed omsluit om een betere flexibiliteit te creëren. Ook zorgt een TRUSSTIC™-systeem voor een gearticuleerde hoeveelheid ondersteuning in de juiste richting voor heren om een soepele overgang te helpen creëren. Onder de teen zorgen de genderspecifieke onderdelen voor meer demping en krijgen heren een zachter gevoel. Tegelijkertijd zorgt de ORTHOLITE™ X-55-sockliner voor een comfortabele, maar responsieve looppas. De componenten van de GEL-NIMBUS™ 23-schoen vergroten de zachtheid, zonder dat de integriteit van de tred wordt beïnvloed.





2.On Running Cloudstratus heren runningschoenen

On Running Cloudstratus is een van de eerste heren hardloopschoen die werkt met twee lagen Helion™ verrijkt met CloudTec® voor verbeterde verticale en horizontale demping. Verbonden voorvoet Cloud-elementen verdelen druk terwijl je voet landt en ondersteunt vervolgens een krachtige push-off terwijl de Speedboard™ je naar voren stuurt. Het anatomisch ontworpen mesh bovenwerk is asymmetrisch gemaakt met beweging in het achterhoofd. Zacht en sterk, geoptimaliseerd voor comfort en ademend voor luchtstroom. De ster-veterconfiguratie werft meer gaas van de flank van de schoen, wikkelt de voet voor een veilige pasvorm en ondersteunt uw natuurlijke beweging. Waar je voet buigt, buigt de schoen ook.



3.Asics Kayano 27 heren hardloopschoenen

De Asics GEL-KAYANO™ 27-hardloopschoen is voorzien van uitstekend comfort en geavanceerde ondersteuning voor alle heren. Het herontworpen bovenwerk van mesh helpt de voeten koel te houden, terwijl de zool flexibeler is om een meer natuurlijke manier van je loopcyclus te bevorderen. Dit begint in de hiel met extra flexgroeven die helpen bij het isoleren van de eerste impact om een zachter en soepeler gevoel bij voetafwikkeling te stimuleren. In het midden van de afstand moet de voet stoppen met pronatie en opnieuw naar buiten draaien voor een efficiënte teenafzetting. Om deze natuurlijke beweging te helpen, is er de DYNAMIC DUOMAX™-technologie ingebouwd om de voet te ondersteunen en de stabiliteit te verhogen voor hardlopers die te veel naar binnen draaien ook wel overproneren genoemd.



4.Saucony Triumph 18 heren hardloopschoenen

Een snellere, eersteklas upgrade voor langere runs. De Saucony Triumph 18 is gemaakt voor iedere man die op zoek is naar de ultieme beschermende demping. Het is onze meest gedempte schoen die nieuwe functies heeft gekregen om je een nieuw en sneller gevoel te geven bij die lange runs, met alle luxueuze comfort die jij ala man altijd al hebt gewild.
De nieuwe tussenzoolgeometrieën in combinatie met een nieuwe, duurzame rubberen buitenzool zorgt dat de demping van deze schoen bij het lopen nog sneller aanvoelt. De toegepaste FORMFIT zorgt voor zeer goed comfort tijdens het hardlopen.



5.On Running Cloud Waterproof heren hardloopschoenen

De On Running Cloud Waterproof herenhardloopschoen is voorzien van Zero-Gravity foam en CloudTec® in de buitenzool, dit zorgt voor zachte landingen. Geavanceerde slijtkussens zorgen voor superieure grip, terwijl de gegoten hiel zorgt voor een goede, veilige pasvorm. De Speedboard ™ aan de binnenkant van de schoen transformeert de gegenereerde energie terwijl uw voet landt in voorwaartse beweging. Het kenmerkende speed-lacing-systeem zorgt ervoor dat je voet gemakkelijk in en uit kan glijden, maar houdt de schoen stevig op zijn plaats tijdens het bewegen. Het bovenwerk van 100% wind- en waterdicht membraan is ontworpen om je voeten droog te houden in regenachtige omstandigheden. Details zoals de instap hiellus en reflecterende elementen voegen comfort en gebruiksgemak toe voor alle mannelijke hardlopers.



6.Nike Air Zoom Pegasus heren hardloopschoenen

Geef je run nieuwe energie met de Nike Air Zoom Pegasus. De schoen heeft de bekende pasvorm waar alle heren hardlopers zo van houden en beschikt naast een nieuwe dempingunit onder de voorvoet ook over foam voor maximale responsiviteit. Het resultaat is een lichte trainingsschoen die lang meegaat en ideaal is voor je dagelijkse run.
Deze schoenen bieden je een mooie pasvorm aan met optimale demping. 



7.On Running Cloud heren hardloopschoenen

De On Running Cloud heren hardloopschoen is voorzien van Zero-Gravity foam en CloudTec® in de buitenzool wat zorgt voor zachte landingen. Hervormde Cloud-elementen leveren superieure prestaties en grip, terwijl de gegoten hiel zorgt voor een goede, veilige pasvorm. De Speedboard ™ transformeert bij het landen opgewekte energie in voorwaartse beweging. Het kenmerkende speed-lacing systeem laat je voet gemakkelijk in en uit glijden, maar houdt de schoen stevig op zijn plaats tijdens het bewegen. De Cloud staat bekend om zijn ongeëvenaarde instapgevoel, dankzij de mix van zachte stoffen die in het bovenwerk zijn gebruikt. Het ademende, antimicrobiële gaas zorgt voor fris comfort, terwijl zachte, niet-genaaid getapete versterkingen over de schoen en de neus de perfecte pasvorm ondersteunen.



8.Asics Cumulus 22 heren hardloopschoenen


De Asics GEL-CUMULUS™ 22-hardloopschoen voor heren is een aanbevolen keuze voor neutrale hardlopers die een zachte, flexibele alledaagse sportschoen met een geweldige pasvorm willen. Dit model bevat een mesh uit één stuk, gecombineerd met een naadloze 3D-print om de ondersteuning en het comfort rond de voet te verbeteren.
De tussenzool met FLYTEFOAM™-technologie is zachter dan het vorige model om een comfortabele tred te bevorderen.
Het gebied onder de hiel waar de voet het eerst de grond raakt, is opnieuw ontworpen om de impact te isoleren, terwijl de diepere flexgroeven in de voorvoet en het zachtere tussenzoolschuim een soepelere looppas creëren.
Tenslotte is een slijtvaste, rubberen AHAR™-buitenzool op de belangrijkste contactgebieden geplaatst om deze GEL-CUMULUS™ 22 -herenschoen te helpen vele kilometers te doorstaan.

Hardloopschoenen kopen

Wij bieden een groot assortiment heren hardloopschoenen aan en nog vele andere merken. Klik op de onderstaande button om ons assortiment te bekijken!



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.