Nieuw: Burton Step On bindingen

Nieuw: Burton Step On bindingen

Ben jij een snowboarder en ben je het zat om élke keer weer te gaan zitten om je bindingen vast te maken? Dit is een groot nadeel van snowboarden ten opzichte van skiën, waarbij de skiërs hun schoenen eenvoudig vast kunnen klikken in de bindingen, zonder hoeven te gaan zitten. Gelukkig is Burton met een soortgelijke oplossing gekomen: de Burton Step On!

De Burton Step On maakt het je gemakkelijk!

Als je ooit hebt gesnowboard ken je het wel: Het iedere keer op de grond moeten zitten om je bindingen vast te maken. Wanneer je uit de lift komt of na een vlak stuk steppen, het kost simpelweg moeite en tijd om elke keer weer te gaan zitten en op te staan, of je nou een beginner of een ervaren snowboarder bent. Hier is waar Burton een eind aan heeft gemaakt met de wonderbaarlijke Step On. 

Net zo makkelijk als skibindingen

Je ziet het steeds meer op de pistes, en waarom ook niet? De Step On binding neemt het grote nadeel van snowboarden weg en vervangt het met een systeem soortgelijk aan skibindingen. Het maakt snowboarden een stuk leuker en minder stressvol, en je bespaart er ook nog eens tijd mee. Je kan in één keer door uit de lift. In het onderstaande filmpje zie je de Step On in actie.


Hoe werken de Burton Step On bindingen?

Ten eerste zijn de bindingen universeel op elk snowboard te monteren, dus niet alleen exclusief voor Burton snowboards. Wat je wel nodig hebt zijn speciale Burton Step On schoenen, zodat je vast kan klikken in de Step On bindingen. Hoe maak je deze bindingen nou vast? We leggen het je stapsgewijs uit, heel simpel!

Burton Step On: vastmaken

  1. Er zit een hendel aan de binding om de schoen mee te ontgrendelen, check of die omlaag staat
  2. Stap met je hiel als eerste in de binding en zet druk totdat je twee klikken hebt gehoord
  3. Stap nu met je teen in de binding totdat je een klik hoort
  4. Je binding zit vast, herhaal met de andere voet en je bent klaar om te gaan!

Burton Step On: losmaken

  1. Haal de hendel bij je bindingen omhoog en laat deze omhoog staan
  2. Draai en schuif je voet naar voren om uit de klemmen te komen
  3. Herhaal het met de andere voet om compleet los te komen van je board

Zoals je ziet zijn de Step On bindingen zeer gebruikersvriendelijk en tijdbesparend. Ben jij een beginnende snowboarder die op zoek is naar eigen materiaal? Dan zijn de Step On bindingen een must have. En niet alleen voor de beginnende snowboarder maar ook voor de ervaren snowboarder en de pro's is het een aanrader, het bespaart je een hoop moeite!

De bindingen zijn binnenkort verkrijgbaar bij Herqua Sports!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.