Welke voordelen hebben ski compressiekousen?

Welke voordelen hebben ski compressiekousen?

Wanneer je op wintersport gaat zijn er aantal belangrijke dingen waar je aan moet denken. Zo moet je zorgen voor accommodatie, skipassen, juiste ski's en skischoenen. Verder is het belangrijk dat je goede skikleding meeneemt, zoals een dikke winterjas en warme skibroek. Omdat je zoveel spullen mee moet nemen is het logisch dat je niet aan alles kan denken. Toch is 1 ding wat snel vergeten wordt een goed paar compressie skisokken. Maar wat zijn hier nou de voordelen van?

We begrijpen dat het lastig is om alles over wintersport artikelen te weten. Daarom leggen we hieronder uit wat nou de voordelen zijn van compressiekousen en of jij deze nodig bent tijdens je wintersport. 

Wat draag je onder je skikleding? 

Voordat we ingaan op de voordelen van compressiekousen tijdens het skiën is het belangrijk dat je weet wat je onder je skikleding draagt. Wanneer je op wintersport gaat wil zo comfortabel mogelijke kleding aan hebben. Je bent immers aan het sporten. Verder is het belangrijk dat je warme skikleding draagt. Hoe hoger je de piste opgaat hoe kouder het wordt. Naast het dragen van wind- en waterdichte skikleding, zoals een ski jas en skibroek is het belangrijk dat je thermokleding draagt. Dit is namelijk belangrijk voor je lichaamswarmte. Door dat je aan het bewegen bent zorgt dit voor warmte die uit je lichaam komt. Het dragen van thermokleding houdt die warmte was. Dit zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt wanneer je lekker aan het skiën bent. Naast skikleding en een set thermokleding zijn compressiekousen noodzakelijk tijdens het skiën. 

Waarom zijn compressiekousen belangrijk? 

Eigenlijk zegt het woord wintersport het al. Je bent aan het sporten, in koude weersomstandigheden. Wanneer je aan het skiën bent wil je dit zo comfortabel mogelijk doen. Wanneer je geen skisokken draagt zal dit invloed hebben op het comfort tijdens het skiën en de kwaliteit van je afdaling. De skisokken of compressiekousen bieden namelijk extra steun. Door dat compressiekousen meer steun bieden zal je minder snel spierpijn ervaren in je kuiten en schenen. Wintersport is vaak een week dus is het belangrijk dat je niet naar de eerste dag al spierpijn hebt! skisokken gaan dit tegen en zijn dus erg belangrijk! 

Wat zijn de voordelen van ski compressiekousen?

We hebben hierboven eigenlijk al een aantal voordelen genoemd over het dragen van compressiekousen tijdens het skiën. Zo is het ten eerst erg comfortabel en gaat de kwaliteit van je ski kwaliteiten er op voor uit wanneer je een goede combinatie hebt tussen de juiste ski's, goede skischoenen en skisokken. Verder gaat het spierpijn en vermoeidheid tegen zodat je optimaal kan genieten van je wintersport zonder dat je telkens spierpijn hebt in je kuiten of schenen. Maar dit zijn niet de enige voordelen die compressiekousen biedt tijdens het skiën. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van alle andere voordelen die compressiekousen bieden. 

- Het dragen van compressiekousen zorgt voor meer zuurstof naar de spieren
- Zorgt voor demping van de spieren bij klappen tijdens het skiën 
- Betere bloedafvoer en afvoer van afvoerstoffen in je benen
- Minder snel de kans op kramp tijdens of na het skiën 
- De kans op zweepslag neemt af 
- Kans op andere blessures in je benen nemen af 
- Sneller herstel van een blessure 
- Extra stabiliteit van achillespees 

Wat zijn de beste skisokken? 

Wat zijn de beste ski sokken? Dat is best een lastige vraag. Dit verschilt namelijk per persoon. Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen wensen en verwachtingen van compressiekousen. De 1 houdt namelijk van een dikke skisokken en dan ander juist van hele dunne skisokken. Wel zijn de meeste wintersporters er over eens dat compressiekousen voor skiën de beste sokken zijn om aan te hebben tijdens wintersport. De compressiekousen zijn zowel geschikt voor beginnende skiër als een expert op ski's. Wanneer je opzoek bent naar compressiekousen, raden wij het merk Falke aan. 

Zijn ski compressiekousen iets voor mij? 

Het dragen van ski compressiekousen is geschikt voor iedereen die op wintersport gaat. De compressiekousen bieden veel voordelen. Hierdoor zal je eerder plezier beleven van het dragen van ski compressiekousen dan het ervaren van nadelen. Wanneer je geen last ervaart tijdens het dragen van normale skisokken en je dit comfortabeler vindt zitten dan compressiesokken, blijf dan vooral normale skisokken gebruiken. Uiteindelijk gaat het er om wat jij vindt! Wanneer je wel klachten ervaart die verholpen kunnen worden raden wij de ski compressie sokken wel aan! 

Welke maat heb ik nodig? 

Wanneer je opzoek bent naar compressiekousen voor skiën, maar je niet weet welke maat je nodig bent raden wij aan om de wijdte van je kuit op te weten. Compressiekousen worden namelijk opgedeeld in schoenmaat en wijdte van je kuit. De schoenmaat die nodig hebt is vaak de zelfde maat als je schoenen die je aan hebt. 

Opzoek naar compressiekousen voor het skiën? 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.