De beste hardloopschoen voor dames

De beste hardloopschoen voor dames

Hardlopen kun je niet doen zonder goede hardloopschoenen. Of je nu een ervaren hardloper bent of je gaat voor de eerste keer hardlopen, iedereen heeft hardloopschoenen nodig. In deze gids zullen we de beste hardloopschoenen voor dames behandelen aan de hand van verschillende factoren en verschillende soorten hardlopers. Aan het eind van de gids zullen alle dames weten welke hardloopschoen het beste voor hen is.

Waarom zijn goede hardloopschoenen voor dames belangrijk?

Hardlopen kun je in principe altijd doen, of je nu goed of slecht materiaal hebt. Echter kan het een groot verschil maken wat voor materiaal je hebt. Goede hardloopschoen helpen namelijk met het voorkomen van blessures en zorge n ervoor dat je makkelijker kunt lopen. Bij de sport hardlopen zijn de meest voorkomende blessure die aan de enkel en de knie, deze gewrichten moeten namelijk iedere stap jouw lichaamsgewicht opvangen. Bij slechte hardloopschoenen helpt de schoen weinig bij het voorkomen van dit soort blessures, de schoen heeft dan bijvoorbeeld een slechte demping of een te ruime pasvorm. Een goede hardloopschoen sluit goed aan bij jouw voet en zorgt onder andere dat je voet gedempt wordt, hierdoor is de kans op blessures kleiner. Welke hardloopschoen voor dames het beste is en het beste bij jou als hardloper past gaan we nu behandelen in de vorm van een top 5.

1. On Running Cloud dames hardloopschoenen

De On Running Cloud dames hardloopschoenen voelt zoals de naam al doet vermoeden alsof je op wolken loopt. De schoen heeft optimale demping door het gebruik van Zero-gravity en CloudTec die verwerkt zijn in de schoen. De On Running Cloud dames schoen heeft een normale breedte waardoor het voor de meeste dames de perfecte pasvorm heeft. De perfecte pasvorm komt ook mede door de Mesh bovenwerk dat naast heel zacht ook goed aansluit om de voet. Dankzij de Speedboard technologie wordt alle bij het landen opgewekte energie getransformeerd in de voorwaartse beweging, hierdoor geeft de schoen jou extra kracht bij de afzet. Tot slot maakt de On Running Cloud schoen gebruik van het kenmerkende speed-lacing systeem waardoor je voet makkelijk in en uit de schoen kan. Echter is het speed-lacing systeem wel zo gemaakt dat je voet tijdens het hardlopen stevig op zijn plaats blijft.


2. Asics Nimbus dames hardloopschoenen

De Asics Nimbus dames hardloopschoen is een bekende naam onder de hardlopers. De schoen is gemaakt voor de gemiddelde hardloper die voornamelijk middellange afstand loopt. De nieuwe en verbeterde technieken die Asics gebruikt zorgen ervoor dat de loper nog meer ondersteund wordt door de schoen. In de Asics Nimbus schoen wordt GEL™-technologie gebruikt die ervoor zorgt dat de voorvoet minder wordt belast tijdens de landing en afzet van de voet. Daarnaast zorgt de FLYTEFOAM™ Propel-technologie voor dat er meer veerkracht uit de tussenzool wordt gehaald bij het afzetten, hierdoor kost iedere afzet voor de loper minder kracht. Tot slot zorgen de TRUSSTIC™-technologie en AHAR™-buitenzool ervoor dat de schoen langer meegaat en dat de Asics Nimbus dames schoen meer stabiliteit biedt tijdens het hardlopen. 


3. Nike Air Zoom Pegasus dames hardloopschoenen

De Nike Air Zoom Pegasus dames hardloopschoenen gaat al vele jaren mee in de hardloopwereld en ieder model wordt steeds maar weer beter. Op de Nike Air Zoom Pegasus is zelfs het wereldrecord op de marathon gelopen door Eliud Kipchoge. Deze Nike schoen is uitermate geschikt voor de lange-afstand lopers, door het hele lichte gewicht. Daarnaast biedt de vergrote Foam laag in de zool veel demping, maar behoudt het het lichte gewicht. De grotere Foam laag zorgt er ook voor dat de veerkracht van de schoen flink is gestegen, waardoor jij iedere afzet minder kracht hoeft te zetten om vooruit te komen. De Nike Air Zoom Pegasus dames schoen is voornamelijk geschikt voor verharde paden. Het bovenwerk is gemaakt van Mesh waardoor het goed aansluit op de voet en daarnaast zorgt voor uitstekende ventilatie. 


4. Asics Kayano dames hardloopschoenen

De Asics Kayano dames hardloopschoen is de tweede schoen van Asics in dit rijtje, Asics staat ook al jaren bekend om haar kwaliteit schoenen. Ook de Asics Kayano schoen bevat dezelfde GEL™-technologie die de Nimbus ook heeft. Het nieuwste Kayano model heeft een verbeterd bovenwerk waardoor de ventilatie van de voet optimaal is tijdens het hardlopen. Ook is de zool flexibeler waardoor de voet beter wordt afgewikkeld bij het afzetten en landen. In de Asics Kayano hardloopschoen is ook DYNAMIC DUOMAX™-technologie ingebouwd om de stabiliteit van de voet nog beter te maken. En ook de TRUSSTIC™-technologie zorgt voor nog meer stabiliteit. 


5. On Running Cloudstratus dames hardloopschoenen

De On Running Cloudstratus dames hardloopschoen is ook al de tweede schoen van On Running. Deze schoen van On Running is voor de all round hardloper, die vaak de middellange tot lange afstanden loopt. De pasvorm van de Cloudstratus is wat wijder, waardoor dit de ideale schoen voor de hardlopers met breder voeten is. Daarnaast zorgt de dubbele laag van Helion™ verrijkt met CloudTec® ervoor dat er meer demping is, wat ook geschikt is voor de wat zwaardere hardloper. Zo kan elke loper alsnog op wolken lopen met de On Running Cloudstratus dames hardloopschoen. 


Hardloopschoenen kopen

Ben je benieuwd naar onze gehele assortiment dames hardloopschoenen?


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.